Mijn favorieten

Woning verkopen?

Als geen ander realiseren wij ons dat de verkoop van uw huis niet alleen een zakelijke, maar ook een emotionele aangelegenheid is. Persoonlijke betrokkenheid staat bij Bakker Schoon Makelaardij voorop. Wij nemen u veel werk uit handen, en gaan doeltreffend op zoek naar een geschikte koper en een optimale verkoopprijs.


Vooraf bespreken we uw specifieke wensen en geven advies over de mogelijkheden: wat is een strategische vraagprijs? Hoe presenteren we uw huis in advertenties? Komt er een bord in de tuin?
 

Voor de presentatie van uw woning maken wij gebruik van een professionele fotograaf en cameraman. Zij maken een uitgebreide reportage voor in de brochure en op internet, tevens wordt het promotiefilmpje van uw woning geplaatst op Funda en onze eigen site, het is namelijk erg belangrijk dat uw woning zo volledig mogelijk gepresenteerd wordt.
 

Potentiële kopers leiden wij op een afgesproken tijd rond in en om uw huis. In nauw overleg met u voeren wij eventuele prijsonderhandelingen. Onze ervaring en professionaliteit op dit gebied geven u het vertrouwen dat een optimale verkoopprijs altijd wordt bereikt.
 

Wij stellen voor u de koopakte op en controleren alle details van het papierwerk dat nu eenmaal bij zo´n overeenkomst komt kijken.
We verzorgen een laatste inspectie voorafgaand aan het tekenen van de transportakte en begeleiden uw bezoek aan de notaris.
 

Uw woning verkopen in 9 stappen

 

pijl Stap 1. Kennismaking en Voorbereiding

U wilt uw woning verkopen en wilt hiervoor een makelaar inschakelen. Wij maken graag kennis met u en hebben een luisterend oor voor al uw vragen en wensen. Tijdens een uitgebreide opname bekijken we alle bijzonderheden van de woning en horen we graag van u wat uw woning zo speciaal maakt. We zijn op de hoogte van prijzen en marktontwikkelingen in uw regio. Daardoor kunnen wij u vrijblijvend van een deskundig advies voorzien.
 

pijl Stap 2. Onderzoek, waarde- en vraagprijsbepaling

Een juiste vraagprijs is essentieel voor een goed verloop van de verkoop. Nadat we uw woning uitvoerig bekeken hebben, volgt er op kantoor een uitgebreid onderzoek naar de juridische aspecten van de woning en de marktsituatie in uw woonomgeving. Aan de hand hiervan wordt de waarde en de meest ideale vraagprijs voor uw woning bepaald. U krijgt van ons advies over de waarde van uw woning en onze voorwaarden en tarieven. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.
 

pijl Stap 3. Bepalen verkoopstrategie voor een succesvolle verkoop

Nadat u de opdracht tot verkoop getekend heeft, wordt samen met u het verkoopplan opgesteld. Door ons unieke verkoopplan heeft u de zekerheid van een uitgebreide presentatie van uw woning onder zo veel mogelijk woningzoekenden Aan de hand van uw wensen en budget wordt in overleg met uw persoonlijke makelaar het verkoopplan opgesteld. U krijgt volledig inzicht in het verkoopproces en weet vooraf exact waar u aan toe bent.
 

pijl Stap 4. Uw woning verkoopklaar maken

Het is voor een goed verloop van de verkoop erg belangrijk dat u uw woning verkoopklaar maakt. Kopers moeten een goede eerste indruk krijgen en zich snel thuis voelen. U hoeft uw woning niet te verbouwen, maar u kunt uw woning wel opruimen, schoonmaken en kleine mankementen verhelpen. U krijgt van ons een praktische checklist en tips en advies om uw woning beter én sneller te kunnen verkopen.
 

pijl Stap 5. Informeren en Bezichtigen

Veel geïnteresseerden zullen meer informatie willen over uw woning. Dat kan online via een uitgebreide presentatie op onze website, telefonisch of door middel van een bezichtiging. Wij voorzien iedereen van de nodige informatie en zorgen ervoor dat alleen serieuze kandidaten uw woning bezichtigen. Uw vaste contactpersoon houdt u regelmatig op de hoogte van ontwikkelingen en zorgt ervoor dat er tijdig actie ondernomen wordt als de verkoop onverhoopt niet vlot.
 

Stap 6. De Onderhandeling

Als een kandidaat geïnteresseerd is in uw woning zal hij een openingsbod uitbrengen. Samen met u wordt de onderhandelingstactiek bepaald. U kunt vertrouwen op een professionele en deskundige begeleiding tijdens deze spannende en belangrijke fase. Omdat u maar één keer kunt verkopen, gaan we voor het hoogste haalbare resultaat. Als er overeenstemming is over de prijs, de datum, eventuele ontbindende voorwaarden en de overname van roerende zaken is er een mondelinge overeenkomst.
 

pijl Stap 7. De Overeenkomst

Aan de hand van de mondeling gemaakte afspraken wordt de koopovereenkomst opgemaakt. Om zorgeloos uw woning te kunnen verkopen, is het belangrijk dat deze juridisch goed in elkaar zit. De overeenkomst wordt uitgebreid met u doorgenomen zodat u volledig op de hoogte bent van de inhoud. Na ondertekening wordt de koopovereenkomst naar alle betrokken partijen verzonden.
 

pijl Stap 8. Naar de notaris

Na ontvangst van de koopovereenkomst heeft de koper recht op de wettelijke drie dagen bedenktijd. Daarnaast wordt in de koopovereenkomst vaak op verzoek van de koper een ontbindende voorwaarde opgenomen voor het krijgen van een financiering. Wij zorgen ervoor dat deze termijnen bewaakt worden en dat het proces vlekkeloos verloopt. Uiteraard houden wij u op de hoogte van ontwikkelingen.
 

pijl Stap 9. De Overdracht

Het is gebruikelijk dat de koper voor de overdracht uw woning mag inspecteren om te controleren of alles nog in de staat is zoals het was. Wij verzorgen voor u deze afspraak en zijn hierbij ook aanwezig. Na deze inspectie kan de verkoop bij de notaris definitief gemaakt worden. Wij zijn bij deze afspraak aanwezig om er zeker van te zijn dat alles voor u goed geregeld is. Ook na de overdracht staan wij voor u klaar voor vragen.