Mijn favorieten

Aankoop

Het kopen van een huis is iets persoonlijks waarbij emoties een grote rol spelen. Als een woning u aanspreekt verliest u snel een aantal belangrijke zaken uit het oog. Het uitschakelen van uw emoties is vaak erg lastig, zelfs de meest ervaren kijker ziet bij de eerste bezichtiging vaak zaken over het hoofd, dit omdat simpelweg het aantal indrukken te groot is. Bij een tweede bezoek vallen vaak weer andere dingen op. Ga daarom altijd een tweede keer kijken. Of nog beter, neem een eigen aankoopmakelaar mee die voor uw belangen opkomt, iemand met verstand van zaken.


Voor veel mensen is de aankoopmakelaar een welkome houvast gedurende het aankooptraject. Hij kent de lokale woningmarkt, weet wat de woning waard is, beheerst het onderhandelen met de verkopers, neemt u het papierwerk uit handen en laat zich niet begeleiden door emoties.


Bakker Schoon Makelaardij heeft een objectieve kijk en is in staat om de woning zowel bouwkundig als juridisch te beoordelen. Daarnaast heeft Bakker Schoon Makelaardij een brede achterban met specialisten. Niets wordt aan het toeval overgelaten, wel zo prettig.


Wat is het verschil?
  • Een aankoopmakelaar adviseert de koper van een huis.
  • Een verkoopmakelaar adviseert de verkoper van een huis.


Op het eerste gezicht lijkt dat logisch en niets bijzonders. Maar stel, u wilt een huis kopen. In de meeste gevallen krijgt u dan te maken met de makelaar van de verkopende partij. Deze verkoopmakelaar behartigt echter niet úw belang, maar dat van de verkoper.


Veel mensen zijn zich dat onvoldoende bewust. Daarom is het altijd verstandig een eigen, onafhankelijke adviseur in de arm te nemen: een NVM-aankoopmakelaar.


Natuurlijk bent u niet verplicht een aankoopmakelaar in te schakelen. Maar dan mist u wel zijn kennis en ervaring en moet u bijvoorbeeld ook zelf onderhandelen met de verkoopmakelaar. Vergelijkt u het maar eens met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Ook dan neemt elke partij een eigen adviseur (advocaat) in de arm.


Met makelaars is het eigenlijk net zo. Een huis kopen doe je immers niet zomaar en juist dan is het prettig als een deskundige adviseur voor úw belangen opkomt.

Let op: een NVM-makelaar kan de ene keer aankoopmakelaar zijn en de andere keer verkoopmakelaar. Een NVM-makelaar mag echter nooit tegelijkertijd optreden voor de verkoper en koper bij één en hetzelfde huis. Net als een advocaat die niet tegelijkertijd voor beide partijen mag werken.


Heeft u het droomhuis op het oog en wilt u begeleid worden door de kennis en kunde van Bakker Schoon Makelaardij? Neem telefonisch contact met ons op of vul hier het contactformulier in.