Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Westerdel Lantvaert Bouwnummer 23 in Zuid-Scharwoude 1722 LB

Westerdel Lantvaert bouwnummer 23

1722 LB Zuid-Scharwoude
Koopsom € 399.500,- v.o.n.

Omschrijving

Westerdel Langedijk (Zuid-Scharwoude)

Lantvaert

37 woningen, 7 typen
in fase 2 van deelgebied De Straatjes

“Zo’n woning, zo’n omgeving… Dat is gewoon prachtig wonen!”

Twee-onder-een-kap
Bouwnummer 21/22, 23/24, 27/28, 31/32 en 35/36
Op de schiereilanden staan tien schitterende tweekappers. Zes in een leerbonte kleurmelange, vier...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2019 Woonoppervlakte 149 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

Westerdel Langedijk (Zuid-Scharwoude)

Lantvaert

37 woningen, 7 typen
in fase 2 van deelgebied De Straatjes

“Zo’n woning, zo’n omgeving… Dat is gewoon prachtig wonen!”

Twee-onder-een-kap
Bouwnummer 21/22, 23/24, 27/28, 31/32 en 35/36
Op de schiereilanden staan tien schitterende tweekappers. Zes in een leerbonte kleurmelange, vier in een roodbonte variant. Met garage, eigen parkeergelegenheid en heerlijke achtertuin aan het water.

Elk blok bestaat uit een woning met en een woning zonder dwarskap. Juist die combinatie vormt een krachtig geheel. De woningen met dwarskap (bouwnr. 21, 24, 28, 32 en 36) hebben een zolder met extra veel licht en ruimte.

Bouwtechnisch zijn de vijf blokken gelijk. Alleen gevelkleur, ligging en perceelgrootte verschillen. De achtertuinen op het oosten (bouwnr. 21-24, 31 en 32) zijn iets dieper dan die op het westen, zodat u ook hier de hele dag kunt genieten van de zon. De bouwnummers 35 en 36 worden standaard al uitgevoerd met een vlonder aan de waterkant.

Bij de zijentree zijn de hal, het toilet en de trap efficiënt bij elkaar gebracht. U bepaalt zelf of u de keuken voor of achter plaatst. Met openslaande deuren aan de achterzijde kunt u het buitenleven naar binnen halen. Op de eerste verdieping is de badkamer even royaal als de drie slaapkamers. Een separaat toilet en een ligbad behoren tot de opties.

De aanpandige garage/berging en twee parkeerplaatsen op eigen terrein maken het ideale plaatje compleet. De grenzen met het openbaar gebied worden keurig gemarkeerd door groene hagen. Bouwnummer 21 krijgt een hedera-hekwerk langs de achtertuin.


Veel bewoners hebben een achtertuin aan het water met ruimte voor een privé-steiger. Anderen kunnen hun bootje dicht bij huis aanleggen aan één van de collectieve steigers aan een openbare oever.

Lantvaert
Gevarieerd, autoluw en gasloos
Westerdel is verdeeld in drie deelgebieden. De Centrale Buurt is al bijna geheel opgeleverd. In De Straatjes, aan de noordrand van Westerdel tegen de Piter Zeemanweg, ligt Lantvaert. Een autoluwe wijk met een variatie aan woningen, en over het water een weids uitzicht op weilanden en akkerbouw.

37 duurzame woningen
Lantvaert bestaat uit 37 woningen verdeeld over zeven typen. Midden- en hoekwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen: voor elk wat wils. Alle woningen zijn aangesloten op stadsverwarming van de HVC. Geen gas en geen cv-ketel in huis dus, maar groene stroom. Milieuvriendelijk wonen. En de energietransitie die ‘heel’ Nederland te wachten staat? Die heeft u al gemaakt.

De wijk heeft volop speelmogelijkheden voor kinderen. Er is zelfs een apart speeleiland!

Grensgeval
Westerdel ligt precies op de grens tussen twee dorpen. De stippellijn geeft aan waar Zuid-Scharwoude begint en Broek op Langedijk stopt.

Tuin aan het water
Alle tweekappers en vrijstaande woningen hebben een garage, twee parkeerplaatsen op eigen terrein en een achtertuin aan het water.

Architectuur Lantvaert
Individualiteit met historische kenmerken
Om het unieke karakter van Langedijk te koesteren, heeft de gemeente een belangrijke ambitie met Westerdel: deze woonwijk een vanzelfsprekend onderdeel van het dorp laten worden. Architect Edwin Smidt van M3 Architecten licht toe hoe hij deelplan Lantvaert het typische DNA van Langedijk gaf.
“Voordat we achter de ontwerptafel kropen, onderzochten we de oude dorpsstraten op elementen die de kenmerkende uitstraling veroorzaken. Het is vooral de toevalligheid waarmee de huizen naast elkaar zijn gezet. Mensen bouwden wat zij mooi vonden, net hoe het uitkwam. Het leverde een verscheidenheid aan woningen op. Aan dit prachtige historische gegeven wilden wij refereren, ondanks dat het nu projectmatige nieuwbouw betreft.
De doelstelling was dus om binnen één krachtige, moderne stijl tóch die individualiteit uit vroeger tijden te bereiken. Hiervoor hebben we een aantal architectonische middelen ingezet. Dwarskappen, verschillen in kozijnopeningen, afwisselende details in metselwerk, gevelverspringingen en terugzakkende goten. Ook het kleurenpalet voor de gevels en dakpannen zijn gebaseerd op de plaatselijke geschiedenis.
Door al deze ingrediënten te combineren is een fijne mate van variatie gecreëerd. Of, zoals ik het noem, een geënsceneerde toevalligheid. Ook het aanbod van verschillende woningtypen draagt hieraan bij. Lantvaert biedt voor elk wat wils. De rijwoningen staan uiteraard langs de doorgaande weg, tweekappers en vrijstaande woningen op de eilanden, net als in de oorspronkelijke opzet van Langedijk. Het dorp wordt een Langedijkwaardige wijk rijker!”

“Door al die elementen te combineren is een fijne mate van variatie gecreëerd”

Alle woningen hebben dezelfde plint in de kleur zwart mangaan. Daarboven is gevarieerd met een roodbonte en leerbonte bakstenenmelange. Witte goten en kozijnen zorgen voor contrasterende lijnen. Groene hagen langs de erfgrenzen versterken de eenheid van het geheel.

Vertrouwde kleuren
Dakpannen werden (en worden) gebakken van rivierklei. De klei bepaalde het kleurenpalet. In Nederland varieerde dat tussen natuurrood/oranje en donkergrijs: hoe langer de zuurstofklep van de oven werd dichtgedraaid, hoe donkerder het blauw gesmoorde resultaat. Deze kleuren, in Langedijk al eeuwenlang beeldbepalend, komen nu terug in Lantvaert.

Duurzame materialen
De woningen zijn op traditionele wijze gebouwd met duurzame materialen: zo min mogelijk metalen en kunststof, maar verantwoord hardhout, gerecycled granulaatbeton en ruwe, handvorm bakstenen en keramische dakpannen.

De woningen
Lantvaert verrast door schoonheid en veelzijdigheid. Dat geldt ook voor de woningen. Stijlvolle architectuur. Praktische indelingen. En een breed palet extra opties om de woning helemaal naar persoonlijke smaak te laten bouwen.

Alle 37 woningen in Lantvaert zijn standaard voorzien van:
• Vloerverwarming op de begane grond. Lekker comfortabel en bij de woninginrichting heeft u geen last van radiatoren.
• Stadsverwarming. Geen gas en cv-ketel in huis dus, maar duurzame verwarming en elektrisch koken.
• Betegelde badkamer. Compleet afgewerkt! De tegels en het sanitair kunt u uitzoeken in onze showroom.
• Zolderraam. Oftewel daglicht en frisse lucht. De zolder is hierdoor direct in te richten als slaap-, hobby- of werkkamer.
Overdracht Status Verkocht Koopsom € 399.500,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning 2-onder-1-kapwoning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 2019 Bouwvorm Nieuwbouw Ligging In woonwijk en aan vaarwater Indeling Woonoppervlakte 149 m² Perceeloppervlakte 275 m² Overige inpandige ruimte 18 m² Inhoud 630 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een zolder Energie Energieklasse A Energie einddatum 01-02-2029 Energie Prestatie Coëff. 0.4 Isolatie Volledig geïsoleerd Warmwater Stadsverwarming Verwarming Stadsverwarming Buitenruimte Tuin Achtertuin en voortuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 135 m² (15.0 m bij 9.0 m) Ligging hoofdtuin Oost Kwaliteit tuin Aan te leggen Parkeergelegenheid Garage Aangebouwd steen en geen garage, voor 1 auto Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Parkeer capaciteit 1 Totaal aantal garages 1 Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Langedijk Sectie F Oppervlakte 275 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.