Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Verkocht
Westerdel Lantvaert Bouwnummer 2 in Zuid-Scharwoude 1722 LB

Westerdel Lantvaert bouwnummer 2

1722 LB Zuid-Scharwoude
Koopsom € 265.000,- v.o.n.

Omschrijving

Westerdel Langedijk (Zuid-Scharwoude)

Lantvaert

37 woningen, 7 typen
in fase 2 van deelgebied De Straatjes

“Zo’n woning, zo’n omgeving… Dat is gewoon prachtig wonen!”

Middenwoningen
Bouwnummer 2-5, 8-10 en 13-15 en 18-19
Verdeeld over vier rijen biedt Lantvaert in totaal twaalf zeer aantrekkelijke middenwoningen. Van binnen...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Bouwjaar 2019 Woonoppervlakte 110 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

Westerdel Langedijk (Zuid-Scharwoude)

Lantvaert

37 woningen, 7 typen
in fase 2 van deelgebied De Straatjes

“Zo’n woning, zo’n omgeving… Dat is gewoon prachtig wonen!”

Middenwoningen
Bouwnummer 2-5, 8-10 en 13-15 en 18-19
Verdeeld over vier rijen biedt Lantvaert in totaal twaalf zeer aantrekkelijke middenwoningen. Van binnen identieke indelingen, van buiten gevarieerde gevels.

De warme kleurencombinaties van dakpannen en gevelstenen verschillen, gevellijnen verspringen en raamopeningen variëren. Deze architectonische keuzes resulteren in optische blokken binnen een rij, die het geheel steeds luchtig en speels houden. Bouwnummer 9 heeft ook bouwkundig gezien een afwijkende gevel.

De voorentree, trap, toilet en meterkast zijn efficiënt gebundeld. Hierdoor houdt u maximale ruimte in de woonkamer over. Uiteraard behoren openslaande tuindeuren tot de opties, zowel in de voor- als achtergevel.

De eerste verdieping is verdeeld in drie volwaardige slaapkamers en een ruime badkamer. En wilt u nog een extra slaap- of hobbykamer? De tweede verdieping biedt ruimte genoeg.

Bij de middenwoningen aan de Singel (bouwnummers 2, 3, 4 en 5) geniet u van een extra diepe achtertuin. De overige middenwoningen hebben de achtertuin op het zuiden. Alle achtertuinen zijn voorzien van een berging; de voortuinen van een groene erfafscheiding.

Veel bewoners hebben een achtertuin aan het water met ruimte voor een privé-steiger. Anderen kunnen hun bootje dicht bij huis aanleggen aan één van de collectieve steigers aan een openbare oever.

Lantvaert
Gevarieerd, autoluw en gasloos
Westerdel is verdeeld in drie deelgebieden. De Centrale Buurt is al bijna geheel opgeleverd. In De Straatjes, aan de noordrand van Westerdel tegen de Piter Zeemanweg, ligt Lantvaert. Een autoluwe wijk met een variatie aan woningen, en over het water een weids uitzicht op weilanden en akkerbouw.

37 duurzame woningen
Lantvaert bestaat uit 37 woningen verdeeld over zeven typen. Midden- en hoekwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen: voor elk wat wils. Alle woningen zijn aangesloten op stadsverwarming van de HVC. Geen gas en geen cv-ketel in huis dus, maar groene stroom. Milieuvriendelijk wonen. En de energietransitie die ‘heel’ Nederland te wachten staat? Die heeft u al gemaakt.

De wijk heeft volop speelmogelijkheden voor kinderen. Er is zelfs een apart speeleiland!

Grensgeval
Westerdel ligt precies op de grens tussen twee dorpen. De stippellijn geeft aan waar Zuid-Scharwoude begint en Broek op Langedijk stopt.

Tuin aan het water
Alle tweekappers en vrijstaande woningen hebben een garage, twee parkeerplaatsen op eigen terrein en een achtertuin aan het water.

Architectuur Lantvaert
Individualiteit met historische kenmerken
Om het unieke karakter van Langedijk te koesteren, heeft de gemeente een belangrijke ambitie met Westerdel: deze woonwijk een vanzelfsprekend onderdeel van het dorp laten worden. Architect Edwin Smidt van M3 Architecten licht toe hoe hij deelplan Lantvaert het typische DNA van Langedijk gaf.
“Voordat we achter de ontwerptafel kropen, onderzochten we de oude dorpsstraten op elementen die de kenmerkende uitstraling veroorzaken. Het is vooral de toevalligheid waarmee de huizen naast elkaar zijn gezet. Mensen bouwden wat zij mooi vonden, net hoe het uitkwam. Het leverde een verscheidenheid aan woningen op. Aan dit prachtige historische gegeven wilden wij refereren, ondanks dat het nu projectmatige nieuwbouw betreft.
De doelstelling was dus om binnen één krachtige, moderne stijl tóch die individualiteit uit vroeger tijden te bereiken. Hiervoor hebben we een aantal architectonische middelen ingezet. Dwarskappen, verschillen in kozijnopeningen, afwisselende details in metselwerk, gevelverspringingen en terugzakkende goten. Ook het kleurenpalet voor de gevels en dakpannen zijn gebaseerd op de plaatselijke geschiedenis.
Door al deze ingrediënten te combineren is een fijne mate van variatie gecreëerd. Of, zoals ik het noem, een geënsceneerde toevalligheid. Ook het aanbod van verschillende woningtypen draagt hieraan bij. Lantvaert biedt voor elk wat wils. De rijwoningen staan uiteraard langs de doorgaande weg, tweekappers en vrijstaande woningen op de eilanden, net als in de oorspronkelijke opzet van Langedijk. Het dorp wordt een Langedijkwaardige wijk rijker!”

“Door al die elementen te combineren is een fijne mate van variatie gecreëerd”

Alle woningen hebben dezelfde plint in de kleur zwart mangaan. Daarboven is gevarieerd met een roodbonte en leerbonte bakstenenmelange. Witte goten en kozijnen zorgen voor contrasterende lijnen. Groene hagen langs de erfgrenzen versterken de eenheid van het geheel.

Vertrouwde kleuren
Dakpannen werden (en worden) gebakken van rivierklei. De klei bepaalde het kleurenpalet. In Nederland varieerde dat tussen natuurrood/oranje en donkergrijs: hoe langer de zuurstofklep van de oven werd dichtgedraaid, hoe donkerder het blauw gesmoorde resultaat. Deze kleuren, in Langedijk al eeuwenlang beeldbepalend, komen nu terug in Lantvaert.

Duurzame materialen
De woningen zijn op traditionele wijze gebouwd met duurzame materialen: zo min mogelijk metalen en kunststof, maar verantwoord hardhout, gerecycled granulaatbeton en ruwe, handvorm bakstenen en keramische dakpannen.

De woningen
Lantvaert verrast door schoonheid en veelzijdigheid. Dat geldt ook voor de woningen. Stijlvolle architectuur. Praktische indelingen. En een breed palet extra opties om de woning helemaal naar persoonlijke smaak te laten bouwen.

Alle 37 woningen in Lantvaert zijn standaard voorzien van:
• Vloerverwarming op de begane grond. Lekker comfortabel en bij de woninginrichting heeft u geen last van radiatoren.
• Stadsverwarming. Geen gas en cv-ketel in huis dus, maar duurzame verwarming en elektrisch koken.
• Betegelde badkamer. Compleet afgewerkt! De tegels en het sanitair kunt u uitzoeken in onze showroom.
• Zolderraam. Oftewel daglicht en frisse lucht. De zolder is hierdoor direct in te richten als slaap-, hobby- of werkkamer.
Overdracht Status Verkocht Koopsom € 265.000,- vrij op naam Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Tussenwoning Kwaliteit woning Normaal Bouwjaar 2019 Bouwvorm Nieuwbouw Ligging In woonwijk Indeling Woonoppervlakte 110 m² Perceeloppervlakte 150 m² Externe bergruimte 6 m² Inhoud 401 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 3 Aantal woonlagen 2 woonlagen en een zolder Energie Energieklasse A Energie einddatum 01-02-2029 Energie Prestatie Coëff. 0.4 Isolatie Volledig geïsoleerd Warmwater Centrale voorziening Verwarming Stadsverwarming Buitenruimte Tuin Achtertuin en voortuin Hoofdtuin Achtertuin Oppervlakte hoofdtuin 81 m² (15.0 m bij 5.4 m) Ligging hoofdtuin Oost Achterom Ja Kwaliteit tuin Aan te leggen Bergruimte Schuur / Berging Vrijstaand hout Voorzieningen Voorzien van elektra Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren Dak Soort dak Zadeldak Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Uitstekend Onderhoud buiten Uitstekend Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Kadastrale gegevens Gemeente Langedijk Sectie F Oppervlakte 150 m² Eigendomssituatie Volle eigendom

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.