Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Werk aan de winkel…

Het voorjaar is losgebroken, de zon schijnt en wij krijgen het drukker dan ooit. Want dit is de tijd van het jaar dat mensen nieuwe stappen willen maken. Voor ons betekent dat: werk aan de winkel.

In ons makelaarskantoor zetten we in het voorjaar altijd alle zeilen bij. We krijgen veel nieuw aanbod en er wordt heel wat verkocht. Op 1 april was er de NVM Open Huizen Dag waar een aantal huiseigenaren uit ons bestand aan deelnam. Het was een mooie positieve dag die veel bezichtigingen opleverde. Zo’n dag draait voor verkopers natuurlijk om het verkopen van hun huis en dat is in de meeste gevallen gelukt.

De tijd dat kopers in de rij stonden voor een huis, wat voor huis dan ook, zoals vorig jaar om deze tijd nog het geval was, die is wel voorbij. Maar zo negatief als de huizenmarkt momenteel in de media wordt belicht, zo ervaren wij het niet. Ja, de huizenprijzen dalen en ja, de hypotheekrente stijgt. Maar de verkoop van huizen gaat gewoon door. Situaties zoals scheiden en overlijden en er zijn altijd mensen die groter of kleiner of ergens anders willen gaan wonen. Die mensen gaan ervoor, wat de huizenmarkt ook doet en wat de media ook zegt.

Feit is dat er meer woningen op de markt komen en dat huizenkopers meer te kiezen hebben. Voor de kopers is dat een fijne ontwikkeling. Feit is ook dat woningen langer te koop blijven staan. Gingen ze vorig jaar nog binnen een week voor bizarre prijzen als warme broodjes over de toonbank, nu blijven sommige woningen wat langer te koop staan. Gelukkig staan ‘onze’ woningen tot op heden nooit langer dan een halfjaar te koop.

Zoals de meeste mensen weten zijn wij een laagdrempelige makelaardij. Om dat te onderstrepen hebben we een leuke voorjaarsactie in het leven geroepen. We geven verkopers tijdelijk een mooi korting op het opstartpakket. Een opstartpakket bevat de fotografie, de styliste, het aanmelden op Funda en andere zaken die bij het te koop zetten van een huis komen kijken.

Sowieso is het handig om te weten dat onze makelaarskosten pas betaald hoeven te worden nadat de woning bij de notaris is overgeschreven. Dat geldt voor alle kosten, dus ook de opstartkosten. Verkopers hoeven vooraf dus niet diep in de buidel te tasten om hun huis te verkopen. Bij Bakker Schoon Makelaardij reken je pas af als de woning verkocht is.

Tot slot nog een greep uit de nieuwe woningen die we onlangs in aanbod hebben gekregen:
  • Een leuke en vooral bijzondere woning in hartje Alkmaar aan de Bloemstraat.
  • Een geschakelde tussenwoning met garage aan de Admiraalsgroet in Zuid-Scharwoude
  • Vrijstaande woning met ruimte en verrassende indeling gelegen Dijk 33 Broek op Langedijk
  • Vrijstaande woning in de geliefde wijk Oostertocht met alle voorzieningen om de hoek aan de Koggelaan 46 in Heerhugowaard.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op via www.bakkerschoon.nl.

Zo, dat was 'm weer voor deze keer.
Tot de volgende blog!