Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Wees realistisch…
 
De rente is hoog. De kranten staan vol negatieve berichten. Het is dus niet zo gek dat mensen ons vragen: ‘Verkopen jullie nog weleens wat?’ Het antwoord is: ‘Ja, we verkopen zeker nog wel wat’.
 
Er is genoeg vraag naar woningen, maar kopers vinden het wel vrij prijzig allemaal. Laten kopers zich daardoor tegenhouden? Sommigen wel, maar sommigen ook zeker niet. Zo verkochten we een leuk stadsappartement in Alkmaar aan een starter. Hij was blij dat er weer wat te kiezen en te onderhandelen was, en was zeer tevreden met zijn aankoop.
 
Hetzelfde gold voor een tussenwoning aan de Mayersloot in Broek op Langedijk, ook deze verkochten we aan een starter. Deze man had lang getwijfeld of hij nou zou huren of kopen, maar was uiteindelijk blij dat hij de eigenaar van deze mooie woning was geworden. Daarnaast hebben we ook nog twee andere tussenwoningen alsmede een hoekwoning verkocht in Heerhugowaard en Alkmaar.
 
Wel adviseren we verkopers om realistisch te zijn. Overvraag niet, wees tevreden met een realistische prijs en sta open voor onderhandeling. We hebben gemerkt dat verkopers die iets toegeven op de vraagprijs uiteindelijk wel verkopen. Het gaat gewoon niet meer vanzelf. De tijd dat kijkers in groten getale kwamen opdagen, zoals een half jaar geleden is nu niet meer de praktijk.
 
Hoe worden huizen op dit moment verkocht? We zijn weer terug naar normaal. Dertig kijkers op één dag? Drie bezichtigingen in één uur? Verkopen op inschrijving? Aan de hoogste bieder? Dat is allemaal verleden tijd. Kopers krijgen weer de tijd om een huis te bezichtigen. Soms komen ze zelfs een tweede keer langs. Ruim boven de vraagprijs bieden doen ze niet meer. Vaak bieden ze iets onder de vraagprijs, waarna het onderhandelen kan beginnen. Met andere woorden: als makelaar zijn we weer gewoon ouderwets aan het overleggen, onderhandelen, adviseren en heen-en-weren tussen kopers en verkopers.
 
We sluiten de blog af met een leuk feitje. Want… we hebben inmiddels bijna 600 (!) beoordelingen op onze makelaarspagina op Funda van onze verkopers. Dit zijn dus de verkopers achter de woningen die we hebben verkocht. Én onze gemiddelde score is een 9.3!  Meer beoordelingen lees je hier
 
Zo, dat was 'm weer voor deze keer.
Tot de volgende blog!