Mijn favorieten

Een kijkje in de wereld van Bakker Schoon Makelaardij

Waarom het slim is om je woning te laten taxeren…
  
Vier. Dat is het aantal woningen dat deze week bij ons in de verkoop komt. Dat lijkt misschien weinig, maar in deze krappe huizenmarkt mogen we hiermee in onze handjes knijpen. En potentiële kopers ook.
 
Het gaat om de volgende vier woningen:
  • Een vrijstaand huis aan de Tegelstraat in Noord-Scharwoude
  • Een tussenwoning aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude
  • Een prachtige hoekwoning in Tuitjenhoorn
  • Een mooie twee-onder-één-kapwoning in Heerhugowaard.
De woningen gaan in de verkoop voor vraagprijzen tussen de 325.000 en 595.000 euro.
 
Ondanks de nieuwe strenge coronamaatregelen die afgelopen week zijn afgekondigd, blijft de huizenmarkt onverminderd vast zitten. Je zou denken dat het wat beweging in de markt zou brengen.
 
De laatste tijd krijgen we het steeds drukker met het opstellen van taxatierapporten. De huidige markt zorgt ervoor dat veel huiseigenaren de waarde van hun woning opnieuw willen laten bepalen. En gelijk hebben ze: een waardestijging kan namelijk een flinke besparing op de maandlasten opleveren.
 
Wie vier à vijf jaar geleden een huis kocht, kon destijds een hypotheek afsluiten voor een woningwaarde van honderd procent. Stel dat je de woning voor 350.000 euro kocht, dan kon je een hypotheek van 350.000 euro afsluiten. Honderd procent dus. Stel dat je huis nu ineens een ton meer waard is. Dan vertegenwoordigt je hypotheek nog maar tachtig procent van de woningwaarde. En nu komt het: hierdoor kun je een korting op de rente krijgen. En dat levert een mooie, maandelijkse, besparing op.
 
Hoe werkt het in de praktijk? Wil je weten of je huis in waarde is gestegen, neem dan contact met ons op. Wij komen vrijblijvend langs om je woningwaarde te bepalen. Mocht de waarde inderdaad flink zijn gestegen, dan is het raadzaam om dit met je bank of hypotheekadviseur te bespreken. De kans is groot dat je een korting op de hypotheekrente krijgt. Dat betekent dat je per maand zomaar zeventig of tachtig euro minder aan hypotheeklasten hoeft te betalen! Banken hebben dan een officieel taxatierapport nodig. Met de gegevens die we bij het vrijblijvende bezoek hebben verzameld, kunnen wij een officieel taxatierapport opstellen.  
 
Veel mensen hebben nog nooit van de rentekorting gehoord, laat staan dat ze weten dat het veel geld kan besparen. Zonde! Daarom is het slim om je woning te laten taxeren. 

Traditiegetrouw is de Decembermaand een wat rustigere maand op de huizenmarkt.
Door de bijzondere omstandigheden waarin we nu leven, verwachten wij dat dat het dit jaar wel eens anders zou kunnen verlopen.
Misschien heeft Sinterklaas wel een mooi cadeau, in de vorm van een nieuwe woning, voor u in petto?

Wij wensen u een fijn en gezellig Sinterklaas feest!

Zo, dat was 'm voor deze week.
Tot de volgende!