Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Voortvarend van start…
 
De eerste week van 2022 gaat de boeken in als een drukke week. We hebben ontzettend veel bezichtigingen gehad en - heel bijzonder voor deze periode- al drie woningen verkocht.
 
In de blog van vorige week hadden we het over de hoekwoning aan de Stationsstraat in Alkmaar. Wat denk je? Binnen een week verkocht. Ook was er enorm veel belangstelling voor het leuke appartement op de begane grond in Noord-Scharwoude. Ook daar hebben we ontzettend veel reacties op gekregen. Deze week ronden we de inschrijfprocedure alweer af. Het jaar 2022 is dus zeer voortvarend van start gegaan.
 
We merken duidelijk dat mensen vol nieuwe plannen zitten. Dan hebben we het vooral over leuke plannen, bijvoorbeeld omdat mensen willen gaan samenwonen. Maar ook over minder leuke plannen. Nu de feestdagen voorbij zijn is het moment blijkbaar aangebroken om ‘stevige’ besluiten te nemen, zoals het besluit om uit elkaar te gaan. We zien dit elk jaar gebeuren en ook dit jaar vormt hierop geen uitzondering. Voor ons betekent het dat onze agenda rijkelijk is gevuld met afspraken voor het aankopen en verkopen van woningen.
 
Daarnaast krijgen we veel aanmeldingen voor taxaties. Dat heeft niet alleen te maken met de hierboven genoemde ‘stevige’ besluiten, maar ook met andere dingen. Mensen die plannen hebben om hun woning te verbouwen, willen bijvoorbeeld graag weten wat hun woning waard is. Een andere reden is dat de rente weer enigszins begint te stijgen. Mensen vragen zich af of het zinvol is om hun hypotheek over te sluiten. Zo ja, dan hebben ze een taxatierapport nodig en daarvoor kloppen ze dan bij ons aan.
 
Tot slot waren we deze week verwikkeld in een ‘spannend’ aankooptraject. We krijgen vaak de vraag waarom het slim is om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Dat komt omdat een makelaar precies weet hoe de (lokale) markt in elkaar zit. Vaak weten makelaars net iets eerder welke woningen er op de markt komen. Ook hebben ze een handig netwerk van collega-makelaars. Daarnaast helpen aankoopmakelaars bij de bezichtiging van het object, geven ze advies over de hoogte van het bod en helpen ze de bieding voor te bereiden.
 
In dit geval hebben we als aankoopmakelaar echt alle zeilen bijgezet om de woning te bemachtigen. Maar helaas: een (nog) hogere bieder ging er met het huis vandoor. Een bittere pil voor onze klant, en ook voor ons. Maar we geven de moed niet op, de ‘jacht’ op de volgende woning is al begonnen. Hopelijk loopt het de volgende keer wel goed af.
 
Zo, dat was 'm voor deze week.
Tot de volgende!