Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Twee buitenkansjes in deze ‘donkere’ dagen
 
Er zijn van die weken dan komen de leukste dingen op je pad.
 
In de categorie buitenkansjes kregen we deze week een wel heel bijzonder object in de verkoop. Het gaat om een traditionele Langedijker tuinderswoning. Een originele woning met grote voormalige koolschuur. Het leuke is dat het huis wordt verkocht in combinatie met een eiland. Dat eiland is de oude akker die van oudsher bij de woning hoort. Vroeger hadden veel tuinders in deze omgeving een akker op een eiland, dat is iets typisch Langedijks. In de loop van de tijd, onder andere door verkavelingen, zijn die eilandjes en woningen uit elkaar geraakt. Dat deze woning nog wel een eigen eiland heeft, is dus echt uniek. Bij Bakker Schoon Makelaardij hebben we deze combinatie zelden eerder verkocht. Een prachtige kans, zeker voor mensen met een boot.
 
Ook het volgend object valt in de categorie buitenkansjes. Deze boerderij staat op een fantastische plek waar dromen kunnen uitkomen, op steenworp afstand van strand en zee. Maar… er moet nog wel ontzettend veel gebeuren. De afgelopen week hebben we veel tijd doorgebracht op dit boerenerf aan de Westfriese Zeedijk in Sint Maarten. Veel kijkers zaten vol plannen. Sommigen brachten zelfs al een aannemer mee. Er waren paardenliefhebbers bij, anderen droomden van een Bed & Breakfast en sommigen wilden het drukke stadleven verruilen voor rust en groen. Op zo’n bijzondere plek kan het allemaal.
 
Verder zijn we bezig geweest met het project ‘De Overbrugging’ in Noord-Scharwoude. Vijf duurzame en toekomstbestendige woningen aan de Dokter Wilminkstraat. Zoals te verwachten was er veel animo voor dit mooie plan. Inmiddels zijn we bezig met het toewijzen van de woningen. Als dat klaar is, gaan we met de toekomstige bewoners in gesprek over hun wensen met betrekking tot de afbouwopties.
 
Stilaan focussen we ons op de afronding van het jaar. We zitten volop in ‘de donkere dagen voor Kerst’. Wist je trouwens dat dit in de makelaardij ook letterlijk zo is? In deze tijd wordt het pas om negen uur licht, en om vier uur begint het alweer te schemeren. Mensen willen hun eventuele toekomstige huis graag bij goed daglicht bekijken en dat is logisch. Daarom plannen we in ‘de donkere dagen voor Kerst’ geen bezichtigingen voor negenen en na vieren. In de makelaardij worden de dagen dus letterlijk korter zo op het eind van het jaar. De kortste dag valt dit jaar op 21 december, daarna gaan we gelukkig weer opbouwende heen.
 
Zo, dat was 'm voor deze week.
Tot de volgende!