Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Start nieuwbouwproject De Thuiszwaluw…
 
Goed nieuws. Zaterdag 7 mei starten we met de verkoop van een prachtig kleinschalig nieuwbouwplan, De Thuiszwaluw, in de nieuwe wijk De Draai in Heerhugowaard.
 
Het gaat om negentien levensloopbestendige en zelfvoorzienende bungalows, die met name zeer geschikt zijn voor senioren. De woningen zijn ruim en comfortabel en van alle gemakken voorzien. Ideaal is dat de woonvoorzieningen - woonkamer, keuken, bijkeuken, badkamer en twee slaapkamers – allemaal op de begane grond zijn. Maar het grootste pluspunt aan deze energiezuinige woningen is toch wel de kleine maar fijne tuin. Door de openslaande tuindeuren loop je zó het terras op. De koopsommen variëren zo rond de € 400.000,- v.o.n..
 
Op zaterdag 7 mei vindt de officiële aftrap van het project plaats. We organiseren dan van 10.00 tot 12.30 uur een inloopochtend in Hotel Heer Hugo. Op deze bijeenkomst maken geïnteresseerden kennis met het nieuwbouwplan en de woningontwerpen. Ook vertellen we alles over de gebruikte materialen, de diverse (indeel)mogelijkheden en de verkoopprocedure.  Eind deze week komen de woningen op Funda te staan. Kortom, allemaal leuke ontwikkelingen!
 
Wat betreft de huizenmarkt merken we dat er nog steeds veel woningen worden verkocht. Ook al laten de nieuwsberichten en de stijgende hypotheekrente ons soms wat anders geloven. Maar dat er van alles gaande is en dat we ons in een soort overgangsfase bevinden, van the sky is the limit tot back to normal, dat kunnen we niet ontkennen. We merken vooral dat nette instapklare woningen nog steeds enorm in trek zijn. En dat oudere woningen, waar nog veel aan gedaan moet worden, wat langer te koop staan.
 
Feit is dat er in het voorjaar altijd meer woningen te koop komen in vergelijking met de andere seizoenen. Daarnaast geeft de stijgende rente nét dat zetje voor mensen om de woning nu te koop te zetten in plaats van nog even te wachten, wat wellicht oorspronkelijk het plan was. Verder zien we dat, waar we twee maanden geleden nog minstens vijftien kijkers bij een woning verwelkomen, dat er nu gemiddeld nog zo’n acht zijn. Tegelijkertijd wordt er nog steeds flink boven de vraagprijs geboden. Zoals onlangs bij een woning aan de Zuijder Vlaerdinge in Heerhugowaard; die ging toch weer voor ruim boven de vraagprijs weg.
 
Zo, dat was 'm weer voor deze keer.
Tot de volgende blog!