Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Positief het nieuwe jaar in
 
De laatste blog van het jaar 2022. En wat een jaar was het! Corona, oorlog, energiecrisis, inflatie… Het was een bewogen jaar waarin we van het ene uiterste naar het andere gingen. Van weinig aanbod en torenhoge prijzen naar veel aanbod en een steeds hogere rente. Gelukkig hebben we de laatste maand te maken met een dalende rente, waardoor de huizenmarkt in rustiger vaarwater is gekomen.
 
Op dit moment hebben we te maken met voldoende aanbod, een hypotheekrente van onder de vier procent en realistische huizenprijzen. Dit zorgt ervoor dat we, geheel tegen de traditie van ‘een rustige makelaarstijd rond Kerst en Oud & Nieuw’ in, nog volop in verkooptrajecten zitten. Dus je hoort ons niet klagen, sterker nog, we zien het nieuwe jaar vol vertrouwen tegemoet.
 
De nieuwsberichten over de huizenmarkt zijn wel nog steeds overwegend negatief. Maar de dagelijkse praktijk laat toch echt een ander beeld zien. Op zich is het wel te verklaren. De cijfers - van het kadaster, van het notariswezen en van andere openbare systemen - waarop dit nieuws wordt gebaseerd zijn van zo’n twee tot drie maanden geleden. Dat geeft dus een vertekend beeld van de werkelijkheid.
 
Als we naar het hier en nu kijken, mogen we echt positief gestemd zijn. We zijn uit de impasse gekomen, de rente daalt en er worden voldoende huizen verkocht. De vraag is nog steeds groot en er is nog steeds een tekort aan woningen. Dat betekent niet dat mensen ook daadwerkelijk een huis kopen: dat valt of staat met de betaalbaarheid. Nu de hypotheekrente daalt, gaat dat gelukkig weer de goede kant op. Kortom, gunstige ontwikkelingen.
 
Zoals gezegd hebben we de afgelopen weken niet stil gezeten. We hebben weer heel wat mooie woningen mogen verkopen. Zoals een oude tuinderswoning aan het Gaspad in Noord-Scharwoude, een twee-onder-één-kapper aan de Van Teijlingenstraat in Oudkarspel, een vrijstaande woning aan de Stationsweg in Heerhugowaard, een vrijstaand huis aan de Padakker in Waarland en een geschakelde tussenwoning aan de Amelsgroet in Zuid-Scharwoude.
 
Op dit moment zijn we nog druk bezig met de verkoop van een zeer luxe afgebouwde hoekwoning aan de Nova Zembla in Noord-Scharwoude, een vrijstaand huis aan doorgaand vaarwater aan de Dorpstraat in Zuid-Scharwoude en een mooie vrijstaande woning aan de Koggelaan in Heerhugowaard. Je snapt: wij blijven gewoon doorwerken tussen Kerst en Oud & Nieuw. En in het nieuwe jaar gaan we er meteen volle bak tegen aan. Wat ons betreft een heerlijk vooruitzicht.
 
Wij sluiten het jaar feestelijk af en wensen iedereen een gezegende jaarwisseling en alle liefde, gezondheid en geluk voor het komende jaar!
 
Zo, dat was 'm weer voor deze keer.
Tot de volgende blog!