Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Over scheiden en overlijden…
 
Week 7 van 2022 gaat de boeken in als de week dat storm Eunice door het land raasde en voor veel ellende en schade zorgde. Heel wat huizenbezitters, ook in onze regio, kregen ermee te maken. Maar weer of geen weer, het werk gaat door...


Gelukkig was er deze week ook goed nieuws. Zo hebben we twee hele leuke nieuwe opdrachten gekregen. Het gaat om een vrijstaand huis aan de Wittekruisstraat in Zuid-Scharwoude en een fijne hoekwoning aan de Annie Romein-Verschoorstraat in Alkmaar. Het bijzondere aan deze twee woningen is dat we ze scherp in de markt gaan zetten.

Daarmee komen we automatisch op het volgende: mensen vragen ons geregeld hoe het komt dat er nog mensen verhuizen. Want als je verhuist, moet je ook weer een nieuw huis kopen en die zijn moeilijk te vinden. Maar… men vergeet dat twee dingen altijd doorgaan: mensen gaan scheiden en mensen komen te overlijden. Die twee dingen zorgen voor een constante stroom van opdrachten aan ons adres. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is wel zo.

Als makelaar hebben we te maken met wisselende situaties. Bij scheidingen zien we momenteel dat de ene helft van het echtpaar in het huis blijft wonen en dat de ander een ander huis koopt. Voorheen werd het gezamenlijke huis verkocht, waarna beide partners een andere woning zochten. Waarom nu niet meer? Omdat het in deze markt niet te doen is om twee nieuwe woningen aan te kopen. En ook de huurmarkt zit potdicht.

In het geval van overlijden hebben we te maken met één of meerdere erfgenamen. We zien vaak dat ze na het opruimen en leeghalen van het ouderlijk huis, eigenlijk snel van het huis af willen. Voorheen kwam het nog weleens voor dat een familielid voor een schappelijke prijs in het huis trok. Maar met de huidige prijzen zien we dat bijna niet meer.  Momenteel willen de nabestaanden het huis liever zo eerlijk mogelijk en voor een goede prijs verkopen. Voor ons als makelaar is dat natuurlijk alleen maar fijn. Het zorgt ervoor dat er toch woningen op de markt blijven komen.

Ook afgelopen week hebben we weer een hoop huizen verkocht. Eén van de projecten waar we mee bezig zijn geweest, is het kleinschalige nieuwbouwplan ‘De Overbrugging’ in Zuid-Scharwoude. Op het terrein van een voormalige school worden vijf grote half vrijstaande woningen gebouwd. Het leuke is dat de toekomstige bewoners uit  verschillende indelingen konden kiezen: het gezinshuis, alles op de begane grond of met thuiswerkopstelling. Zoals we hadden verwacht zijn de woningen vlot van de hand gegaan.

Zo, dat was 'm voor deze week.
Tot de volgende!