Mijn favorieten

Een kijkje in de wereld van Bakker Schoon Makelaardij

Nieuwe woonplannen maken…

Of we nog wel wat te doen hebben, gezien de krappe huizenmarkt? Die vraag krijgen we tegenwoordig best vaak. Het antwoord is: ‘Jazeker, we hebben nog genoeg te doen.’

Zo zijn we vorige week gestart met de voorbereidingen van het project ‘Huiszwaluw’. Het betreft de bouw van negentien bungalows met tuin, gelegen in nieuwbouwlocatie De Draai in Heerhugowaard. De woningen zijn gasloos en levensloopbestendig, alles wordt op de begane grond gesitueerd. Al met al is de Huiszwaluw een prachtig plan dat we tegen het eind van het jaar met veel plezier in de markt gaan zetten.

Een ander project waar we mee bezig zijn, is het project ‘De Overbrugging’ in Noord-Scharwoude. Het gaat om de bouw van vijf duurzame toekomstbestendige woningen aan de Dokter Wilminkstraat, op steenworp van de Dorpsstraat. De verkoop van dit plan start volgende maand.

Ondanks de krapte op de huizenmarkt en ondanks de hoge huizenprijzen, merken we toch dat veel mensen nieuwe woonplannen aan het maken zijn. Wij krijgen in ieder geval elke week aanvragen om de woningwaarde vast te komen stellen. Dit is een kant van het huizenverhaal dat we in de media eigenlijk niet horen, namelijk dat de krapte op de huizenmarkt ook kansen met zich meebrengt.

Mensen die een jaar of 5, 6, 7 jaar geleden een woning kochten, kunnen er vanuit gaan dat hun woning nu gemiddeld zo’n 40 procent meer waard is. Stel dat ze hun woning destijds voor € 200.000,- hebben gekocht tegen een rente van 4 à 5 procent, nu kunnen ze hun huis voor € 325.000,- verkopen én een hypotheek afsluiten tegen 1,25 procent rente. Dat biedt interessante mogelijkheden!

Als makelaar spreken we geregeld mensen die deze mogelijkheden willen onderzoeken. Wat voor mensen dat zijn? Oudere mensen, jongere mensen, mensen die iets aan hun kinderen willen schenken, gewoon allerlei soorten mensen, en ze hebben allemaal gelijk dat ze hun situatie onder de loep willen nemen. Verhuizen kan namelijk heel gunstig uitpakken. ‘Elk nadeel heeft ze voordeel’… dat geldt ook voor de huidige huizenmarkt. Het is zeker niet alleen kommer en kwel.

In de categorie ‘Buitenkansjes’ hebben we afgelopen week een heel bijzonder object in de verkoop gekregen. Het gaat om een vrijstaande woonboerderij met serre en diverse bijgebouwen op maar liefst ruim 1500 vierkante meter eigen grond. De stolp staat op een fantastische locatie in Heerhugowaard ’t Kruis, aan de rand van het Waarderhout. Op dit moment zijn we druk bezig de bezichtigingen te inventariseren. Wordt vervolgd…

Zo, dat was ‘m voor deze week.
Tot de volgende!