Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Lente in de lucht…
 
Gaat er iets boven de lente? Het zonnetje dat lekker begint te schijnen, de bomen die weer in het blad komen, de planten en struiken die gaan bloeien, de vogels die vrolijk fluiten. Wat ons betreft is de lente een heerlijk seizoen. Ook werk-technisch, want in het voorjaar komen er - in verhouding tot het rustige winterseizoen -  weer meer woningen op de markt. Gelukkig is dat dit jaar niet anders.
 
Je merkt dat door het mooie weer de mensen weer zin hebben. Zin om dingen aan te pakken, zin om nieuwe plannen te maken, zin om een frisse wind te laten waaien. Dat zien we ook terug in het stijgende aantal huizen dat op Funda wordt aangeboden.
 
Ook wij hebben deze week weer prachtige woningen in de verkoop gekregen.
We zetten ze even op een rijtje:
 
In de nieuwe wijk Broekhorn, tussen Heerhugowaard en Broek op Langedijk, komen twee instapklare woningen te koop. De woningen zijn vijf jaar oud en van alle gemakken voorzien. Door de gunstige huizenmarkt hebben de huidige bewoners in korte tijd een forse waardestijging opgebouwd. Daarmee kunnen ze nu een mooie volgende stap in hun ‘wooncarrière’ maken. 
 
Aan de Stationsstraat in Alkmaar, in de populaire Spoorbuurt, bieden we een volledig gerenoveerde woning aan, met een zonnige tuin op het zuiden.
 
Ook in Alkmaar, in de Clarissenbuurt, komt een leuke tussenwoning vrij. De woning staat op een heerlijke plek, vlakbij de Molen van Piet en met de tuin grenzend aan het doorgaande vaarwater van de Lindegracht.
 
Wie uitkijkt naar een vrijstaand huis, kunnen we wellicht blij maken met een woning aan het Dijkpad in Broek op Langedijk. Het gaat om een nette woning uit de jaren negentig.
 
De woningen die we vorige week in het blog vermeldden, zijn inmiddels alweer verkocht. Dan hebben we het onder andere over de tussenwoning op de Goudzeelt en de prachtige grote doorzonwoning aan de Themislaan in Heerhugowaard.
 
Op het moment van schrijven hebben we te maken met prachtig voorjaarsweer: een lekker zonnetje in een strak blauwe lucht. De eerste korte broeken zijn alweer gesignaleerd. Ideaal weer, kortom, om op huizenjacht te gaan. Ons advies: grijp je kans nu de rente nog laag is.
 
Volgende week belooft ook een mooie week te worden. Dan hebben we nieuws over twee nieuwbouwprojecten…
 
Zo, dat was 'm voor deze week.
Tot de volgende!