Mijn favorieten

Een kijkje in de wereld van Bakker Schoon Makelaardij

Kijk goed om je heen…

Als makelaardij verkopen we niet alleen bestaande woningen, maar ook nieuwbouwprojecten. Afgelopen week stond in het teken van de afwikkeling van zo’n project: een mooi plan in Zuid-Scharwoude met de naam Westerdel Eiland D.
Bij dit project, prachtig gelegen aan doorgaand vaarwater, ging het om 21 woningen: vrijstaande woningen, twee-onder-éénkappers en rijwoningen. Deze week hebben we de laatste bouwnummers ‘afgewikkeld’. Dat betekent dat alle woningen zijn verkocht of onder optie zijn. 

In de media lees of zie je regelmatig dat de woningmarkt onder druk staat. Als makelaardij in de regio Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk kunnen we dit beamen. We durven zelfs te stellen dat de krapte op de huizenmarkt groter is dan de media ons doen geloven. Dag in dag uit merken we dat we er minder huizen op de markt komen, en dat de transactieprijzen maar blijven stijgen. Deze tendens zien we ook bij collega-makelaars. Alle makelaars werken namelijk vanuit hetzelfde systeem, we kunnen dus goed zien wat de huizenmarkt regionaal doet. Wat we momenteel zien is dat de prijzen met de week omhoog gaan. We hebben het afgelopen week zelf ook weer ervaren: er kwamen nog extremere biedingen binnen dan we tot nu toe al hadden meegemaakt.

In een krappe markt is het handig om zichtbaar te zijn. Je wilt als makelaar tenslotte boven in het geheugen zitten als iemand zijn huis wil verkopen. Maar hoe doe je dat? Wij doen dat op geheel eigen wijze. Kijk de komende weken maar eens goed om je heen als je op weg bent tussen Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk. En let dan vooral op de bekende Connexxion-bussen… Bakker Schoon Makelaardij staat achterop! Afgelopen week zijn er vijftien bussen bestickerd, dus de kans is groot dat je ‘ons’ tegenkomt. Deze actie duurt tot half december.

We sluiten deze week af met een positief bericht. Afgelopen periode hebben we namelijk een mooi nieuwbouwproject binnen gesleept. We mogen de verkoop van een nieuw appartementencomplex bij het station in Heerhugowaard gaan verzorgen. Het industrieterrein rondom het station wordt herontwikkeld tot woongebied, in de omgeving worden verschillende nieuwbouwprojecten gerealiseerd. Het appartementencomplex dat wij gaan verkopen, bestaat uit 168 appartementen voor zowel starters als senioren en alles ertussen in. Hopelijk komen daarmee ook weer wat koopwoningen vrij in de regio. Eerdaags lanceren we de projectwebsite en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven. Een mooi vooruitzicht! 

Zo, dat was ‘m voor deze week.
Tot de volgende!