Mijn favorieten

Een kijkje in de wereld van Bakker Schoon Makelaardij

In december willen mensen het gezellig hebben

Onlangs verschenen er berichten in de media dat de huizenprijzen zich iets leken te stabiliseren en dat het (nog) rustiger leek te worden op de huizenmarkt. Er worden momenteel inderdaad niet veel huizen aangeboden. Maar dat is niet zo gek. Het is namelijk december.

December is de rustigste maand in de makelaardij. Dat is altijd al zo geweest. Sinterklaastijd, Kerstdagen, Oud & Nieuw… In december hebben mensen wel wat anders aan hun hoofd. Ze willen het gezellig hebben, hun huis versieren, cadeautjes uitpakken, lekker tafelen met familie en vrienden. In december hebben mensen het druk met van alles en nog wat, behalve met het kopen of verkopen van hun huis.

Nu zul je misschien denken: ik kan me nog een decembermaand herinneren dat het best druk was. Klopt, dat had waarschijnlijk te maken met een wetswijziging die per 1 januari in ging. Een paar jaar geleden hadden we bijvoorbeeld de situatie dat men vóór 1 januari geen overdrachtsbelasting hoefde te betalen… Tja, toen had iedereen opeens haast om op de valreep nog een huis te kopen.

Dit jaar zijn er echter geen regelingen, dus voorlopig blijft het nog wel even rustig. Vaak is het de hele winter wat kalm. Maart, april, mei, als alles weer een beetje begint te groeien en te bloeien, dán komt de woningmarkt weer wat los.

Een leuk nieuwtje is dat we vier nieuwe woningen in de verkoop krijgen. Het gaat om een klein nieuwbouwplannetje aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude. De woningen zijn uitgerust met een warmtepomp en zonnepanelen en daardoor vrijwel zelfvoorzienend. De eerste twee woningen zijn opgeleverd en klaar voor verkoop. De andere twee volgen in het voorjaar.

Tot slot kunnen we aankondigen dat we rond april-mei met de verkoop van ruim twintig woningen in het plan ‘Westerdel’ starten. Dit plan in Broek op Langedijk bestaat uit rijwoningen, twee-onder-één-kappers en vrijstaande woningen en bevindt zich op een mooie locatie aan doorgaand water. Mocht je interesse hebben, laat het ons gerust weten.

Zo, dat was 'm voor deze week.
Tot de volgende!