Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Heerhugowaard heeft het…
 
Afgelopen week stond een beetje in het teken van Heerhugowaard. Daar hebben we namelijk twee woningen verkocht, een tussenwoning op de Annie van Hattemtuin (in de Stad van de Zon) en een twee-onder-één-kap op de Travalje.  De Annie van Hattemtuin stond voor drie ton te koop en is weer fors boven de prijs verkocht. Ook de Travalje ging ver boven de vraagprijs van 549.000 euro weg. Het blijft bizar.
 
Mensen vragen ons vaak ‘Waarom zitten jullie zoveel in Heerhugowaard?’ Dat verwachten ze blijkbaar niet van een makelaardij uit Noord-Scharwoude. Dat komt zo: vier jaar geleden hebben we Wouters Slijkerman overgenomen, een makelaarskantoor die al ruim veertig jaar actief - en bekend - is in de regio Heerhugowaard. Peter Slijkerman is nu één van onze makelaars. Behalve een zee aan ervaring nam hij óók een groot netwerk aan persoonlijke en zakelijke contacten mee. Dat is één van de redenen waarom Bakker Schoon Makelaardij de laatste jaren zo is gegroeid.

 
Even iets anders. In de media verscheen een bericht dat de huizenmarkt wellicht iets begint te kantelen Maar let op: wij merken daar nog helemaal niets van. Waarschijnlijk zijn ze voor dit bericht uitgegaan van de cijfers van het kadaster van november en december. Die cijfers lopen altijd achter bij de werkelijkheid en geven dus een vertekend beeld. November en december zijn traditioneel rustige maanden in makelaarsland.
 
Inmiddels zijn we ruim anderhalve maand verder en als wij naar de dagelijkse markt kijken zien we niet dat de markt kantelt. Integendeel: in januari hebben we juist supergoed gedraaid. Dat horen we ook van andere makelaars. Ons advies is dan ook: als je wilt weten hoe de markt op dit moment in elkaar steekt, ga dan niet op de media af, maar bel een makelaar in de buurt en vraag het gewoon. Wat doet de huizenmarkt op dit moment en wat zijn de verwachtingen voor de komende maanden? Een makelaar kan je het beste beeld van de werkelijkheid geven. Dan  weet je snel genoeg of dit het moment is om te kopen of te verkopen of dat je beter nog even kunt wachten.
 
Tot slot kunnen we melden dat we deze week een paar hele leuke woningen in de  verkoop  krijgen. Het gaat om een huis in het Emmakwartier, één van de meest gewilde wijken van Alkmaar en een mooie twee-onder-één-kapwoning op de Tilly de Vriestuin in Heerhugowaard Heb je interesse? Hou dan onze socials in de gaten.
 
Zo, dat was 'm voor deze week.
Tot de volgende!