Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Grijp je kans!
 
Het voorjaar breekt weer aan. Héérlijk! Het voelt altijd weer een beetje als ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’! De blaadjes komen aan de bomen. De bloemen steken hun kopjes weer boven de grond en wij begeleiden huizenkopers en huizenverkopers goedgemutst naar de volgende stap in hun wooncarrière.
 
Voor mensen die graag in een nieuwbouwwoning willen wonen, hebben we goed nieuws. Het nieuwbouwproject Westerdel Waterlant fase 3 gaat gebouwd worden. Er zijn nog enkele bouwnummers beschikbaar. Kijk op www.nieuwbouw-waterlant.nl.
Daarnaast is het heiwerk gestart voor de bouw van Westerdel Meerlant fase 2. In dit plan is nu nog één woning beschikbaar. Dus grijp je kans! Kijk op fase2.meerlant.nl/
 
Ga je liever voor een bestaande woning? Dan is de NVM Open Huizen Dag op zaterdag 1 april een aanrader. Op die dag kun je tussen 11.00 en 15.00 uur op een laagdrempelige en vrijblijvende manier meerdere huizen bekijken. Niet de makelaars, maar de verkopers begeleiden je door de woning. Je kunt dus alles vragen wat je wilt. Over de omgeving, over de buren, over de tuin.
 
Wat is het beste moment om mijn woning te koop te zetten? Dat is de grote vraag waar iedere huizenverkoper mee rondloopt. Stel dat je een nieuwbouwwoning hebt gekocht? Het laatste dat je wilt is tussen twee huizen komen te zitten. Maar je wilt ook geen dubbele lasten hebben omdat de verkoop niet wil vlotten. Of stel dat je naar een bestaande woning wilt verhuizen? Ook dan is de stap om daadwerkelijk te gaan ‘kopen en verkopen’ best groot.
 
Daarom heeft NVM-makelaars de website isdithetmoment.nvm.nl/ in het leven geroepen. Op deze website kun je door het beantwoorden van een paar algemene vragen een simpele check doen. Binnen een minuut ontvang je je persoonlijke woonadvies in je mailbox.
 
Ondertussen laten de huizenprijzen nog steeds een lichte daling zien. Woningen staan wat langer te koop en kopers hebben over het algemeen wat meer te kiezen. Betekent dit dat er bijna geen huizen worden verkocht? Nee, zeker niet. Er wordt nog meer dan genoeg verkocht. Zo hebben wij onder andere de volgende woningen verkocht; Weidemolen 40 in Nieuwe Niedorp, Hadewijchstraat 125 in Alkmaar, Brederodestraat 15 in Oudkarspel, Oosterstraat 32 in Noord-Scharwoude en Dorpsstraat 954 te Oudkarspel.
 
Nieuw aanbod is er natuurlijk ook voldoende. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooi 3-kamer appartement aan de Wendelaarstraat in Alkmaar, een 2-onder-1-kapwoning  aan de Haagwinde in Oudkarspel, een vrijstaande woning aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude, een geschakelde 2-onder-1-kapwoning aan de Dirk Camphuysenstraat in Heerhugowaard en, last but not least, een unieke vrijstaande woning aan de Dorpsstraat in Broek op Langedijk.
 
Heb je interesse? Laat het ons weten. Nu het wat langer licht is en de tuinen weer beginnen te bloeien, is de beste tijd van het jaar aangebroken om huizen te kijken, te kopen én te verkopen. Geniet van het naderende voorjaar!
 
Zo, dat was 'm weer voor deze keer.
Tot de volgende blog!