Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Er komt een mooie tijd aan…
 
Het lijkt erop dat we na een grillige periode nu weer een stabiele tijd tegemoet gaan. De rentestijging lijkt tot stilstand gekomen en het ziet ernaar uit dat mensen de onzekere tijd, met name rond de oorlog in Oekraïne, een plek hebben kunnen geven. We zien het ook aan de inflatiecijfers: die blijven ongeveer gelijk. Er is met andere woorden weer wat meer rust in de markt en dat is goed nieuws.


Wat betekent dat voor de regionale huizenmarkt? Wij denken dat er voor kopers en verkopers een mooie tijd aan zit te komen. Er heerst duidelijk weer wat meer positiviteit en enthousiasme onder de mensen. Het vertrouwen is weer terug. Dat vertaalt zich in het aanbod op de woningmarkt. Er worden weer meer huizen aangeboden en voor kopers valt er gelukkig weer wat te kiezen. Al met al gunstige ontwikkelingen voor alle partijen.

Als makelaarskantoor signaleren we ook een andere ontwikkeling. Ons werkgebied breidt zich namelijk langzaam maar zeker uit. Normaal gesproken zijn we vooral actief in de regio Heerhugowaard en Alkmaar, maar de laatste weken hebben we ook woningen in Bergen, Avenhorn en Zaandam in de verkoop gekregen. Wat blijkt nou? In het geval van Bergen bijvoorbeeld, waar we laatst ook al een woning in de verkoop hadden, hebben buurtbewoners ons ‘in actie’ gezien en een praatje met de verkopers gemaakt. Zo kwamen ze bij ons terecht voor de verkoop van hun eigen woning. Ook in Avenhorn en Zaandam is het ongeveer zo gegaan. Mond op mond reclame dus. En dat is de beste reclame die je kunt hebben, zeggen ze altijd. Wij vinden het in ieder geval erg leuk en zien het als een mooi compliment.

In Bergen gaat het om een sfeervolle vrijstaande woning met tuin en dakterras aan de Dorpsstraat in het gezellige centrum. De woning in Avenhorn betreft een  vrijstaand huis uit 2004, gelegen aan doorgaand vaarwater en op vijf minuten van scholen en winkels. In Zaandam mogen we een ontzettend leuke twee-onder-één kapwoning in jaren ’30-stijl aanbieden, op loopafstand van de binnenstad en het NS station. Kortom, allemaal woningen waar we erg blij van worden en de toekomstige bewoners zeker ook.

Dan nog even een ‘huishoudelijke’ mededeling: vanaf 1 juli is het verplicht om minimaal één rookmelder op elke verdieping van je woning te hebben. Dat heeft de rijksoverheid zo bepaald. Meer informatie daarover vind je hier. De meest logische plekken om een rookmelder op te hangen zijn de bijkeuken, de gang, de overloop en de zolder. Heb je nog geen rookmelders? De plaatselijke bouwmarkt kan je zeker verder helpen.

Zo, dat was 'm weer voor deze keer.
Tot de volgende blog!