Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Een kakelvers nieuw jaar in aantocht…

Hoewel de markt zo rond de feestdagen altijd wat rustiger is, hebben we afgelopen week toch weer enkele leuke woningen te koop kunnen zetten. Zoals een leuke tussenwoning op de Korteweide in Zuid-Scharwoude, met een vraagprijs van 325.000 euro. We hebben er meteen alweer veel reacties op gekregen.

Aan het eind van het jaar proberen we altijd zoveel mogelijk lopende zaken af te ronden. In deze tijd gaan we bijvoorbeeld standaard bij onze vaste opdrachtgevers op bezoek om het afgelopen jaar te evalueren en samen vooruit te kijken: wat staat er het komende jaar allemaal op stapel?

Eén van deze opdrachtgevers is een investeerder die in Alkmaar die in de jaren ’80 en ’90, tijdens de crisis, heel wat woningen in de (destijds nieuwbouw) heeft gekocht. Na de woningen jarenlang in de verhuur te hebben gehad, brengt de opdrachtgever de woningen nu weer op de markt. Uiteraard worden de huurders niet zomaar uit hun huis gezet. Maar als de huur wordt opgezegd, bijvoorbeeld omdat iemand gaat samenwonen of wegens ouderdom, gaat de woning in de verkoop. Aan ons de taak om deze verkooptrajecten in goede banen te leiden.

Het prettige aan dit soort ‘uitpondingsprojecten’, zoals dat heet, is dat het vaak om hele leuke woningen gaat. Aan de binnenkant lijkt het misschien alsof de tijd stil heeft gestaan, maar aan de buitenkant zijn dit soort woningen vaak goed onderhouden. Wat het vooral aantrekkelijk maakt is dat deze woningen doorgaans op een gewilde plek staan.

Een andere opdrachtgever in deze categorie is de woningbouwvereniging in Langedijk. Ook in 2022 zullen er weer een aantal huurwoningen in Langedijk te koop komen. Sterker nog: we beginnen komende maand met de verkoop van een woning aan de Oosterstraat in Noord-Scharwoude. Je snapt dat dit soort projecten prachtig zijn om te doen. Vooral omdat woningbouwverenigingen de woningen niet onderhands of aan beleggers verkopen. Woningbouwverenigingen willen woningzoekenden uit de regio juist een eerlijke kans geven. Het afgelopen jaar hebben we flink wat van dit soort woningen mogen verkopen en het komende jaar gaan we hier mee door.

Ander nieuws is dat onze collega Frank afgelopen week werd geïnterviewd voor een artikel in het Noordhollands Dagblad. Je zult het misschien hebben gelezen. Om de zoveel tijd wordt ons makelaarskantoor door de krant benaderd om ons licht op de huidige woningmarkt te laten schijnen. Uiteraard werken we hier graag aan mee.

We wensen je een prachtig uiteinde toe. Proost!

Zo, dat was 'm voor deze week.
Tot de volgende! 

Bron foto: https://nl.freepik.com/