Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Een goed begin is het halve werk…
 
De laatste week van 2021 stond in het teken van afronden. Dat hebben we dan ook gedaan. We hebben op de valreep zelfs nog een paar mooie verkopen kunnen afwikkelen. Dat is best bijzonder, want normaal gesproken is het in deze tijd van het jaar relatief rustig.
 
In de vorige blog hebben we het al even gehad over de tussenwoning aan de Korteweide in Zuid-Scharwoude die te koop stond voor 325.000 euro. Deze hebben we binnen een week kunnen verkopen. De woning, gelegen op een leuke plek bij het centrum en met een tuin op het westen, was erg in trek. De verkoper wilde de verkoop snel rond hebben en dat is gelukt.
 
Hoewel deze snelheid in de markt nu al langere tijd zichtbaar is, blijft het ons toch verbazen. Dat woningen - zelfs in deze traditioneel rustigste en donkerste tijd van het jaar - als warme broodjes over de toonbank blijven gaan. En dat voor prijzen die het inbeeldingsvermogen eigenlijk te boven gaan… Bovenstaande woning zou een paar jaar geleden misschien voor 225.000 euro verkocht zijn en nu voor ruim een ton meer. Het is en blijft frappant. Maar dit is hoe de huizenmarkt momenteel in elkaar zit en het ziet ernaar uit dat het nog wel even zo blijft.
 
Een ander project waar we afgelopen weken mee bezig zijn geweest, zijn twee woningen aan de Stationsstraat in Alkmaar. Hier zit een bijzonder verhaal aan vast. De verkopers hebben in het verleden namelijk de woning van hun buren gekocht en bewoonden beide huizen. De eerste woning is eind vorig jaar verkocht. Het andere huis gaat de eerste week van 2022 de verkoop. U kunt het al invullen: Voor deze woning is inmiddels ook een koper gevonden.
 
We zijn dus met een frisse vlotte start het nieuwe jaar in gegaan. En dan gaan we de komende week ook nog eens aan de slag met een mooi appartement op de begane grond in Noord-Scharwoude. Ideaal voor oudere mensen. Het gaat om een appartement mét tuin in appartementencomplex De Tulp vlakbij het gezellige dorpscentrum en de nieuwe Albert Heijn, de bakker en de slager. Kortom, een buitenkansje!
 
Zo, dat was 'm voor deze week.
Tot de volgende!