Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

De (t)Huiszwaluw is los…
 
Op zaterdag 7 mei vond de officiële aftrap van nieuwbouwproject De (t)Huiszwaluw plaats: negentien levensloopbestendige woningen in de nieuwe wijk De Draai in Heerhugowaard. De inloopochtend kon op een hoop animo rekenen. Sterker nog: vóór tien uur stonden er al heel wat mensen voor de deur! Heel leuk was dat de meeste kijkers daadwerkelijk uit de beoogde doelgroep kwamen. Met twee slaapkamers en de badkamer op de begane grond zijn deze woningen namelijk ideaal voor senioren.


Ben je geïnteresseerd in één van deze woningen? De inschrijving duurt nog tot en met 17 mei, dus grijp je kans. Brochures, inschrijfformulieren en meer informatie zijn bij ons op kantoor te verkrijgen. Ook kun je een kijkje nemen op de speciale website: www.thuiszwaluw.nl. Als alles volgens plan verloopt gaat de bouw eind dit jaar beginnen. De verwachting is dat de woningen in het eerste kwartaal van 2024 worden opgeleverd.

De meivakantie is inmiddels voorbij. Voor ons waren het twee drukke weken. Er zijn weer onwijs veel huizen verkocht. De markt is wel aan het veranderen, mede door de stijgende rente. Maar met 3 procent is de rente historisch gezien nog steeds behoorlijk laag. In de praktijk merken we dat mensen toch wat onzekerder worden. Verkopers wachten niet meer tot ze het onderste uit de kan kunnen halen en gaan wat sneller akkoord met een bod. Dat geldt met name voor mensen die een nieuwbouwwoning hebben gekocht; ze nemen nu toch liever het zekere voor het onzekere. Dat biedt natuurlijk weer mooie kansen voor kopers die al lang op zoek zijn. Voor hen komt het kopen van een huis zomaar weer binnen handbereik.

Heel ander nieuws is dat we gevraagd zijn om een paar leuke activiteiten en/of verenigingen te sponsoren. Zoals Koningsdag in Broek op Langedijk, het wijkvoetbaltoernooi Mayersloot in Zuid-Scharwoude en bijvoorbeeld de plaatselijke biljartvereniging. Nou, dat doen we graag. Ook ons springkussen is weer uit de opslag gehaald. Voor wie het nog niet weet: bij Bakker Schoon Makelaardij hebben we een springkussen dat iedereen gratis mag gebruiken. Heb je een buurtbarbecue, tuinfeest, open dag of ander feestelijk evenement? Informeer gerust naar de beschikbaarheid van ons springkussen. Wel zelf ophalen, opzetten, schoonmaken en weer terugbrengen. Je doet de kinderen er een groot plezier mee!

Zo, dat was 'm weer voor deze keer.
Tot de volgende blog!