Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

Buitenkans in Bergen…
 
We zijn deze week gestart met een heel bijzondere woning. Het gaat om een schitterende vrijstaande villa met grote tuin en gastenverblijf aan de Breelaan in Bergen met een vraagprijs van ruim twee miljoen euro. Het huis staat op een uitzonderlijke plek, tussen het centrum en de skibaan in Bergen. Midden in het dorp en evengoed met een prachtig uitzicht op weilanden. Kortom: een heerlijke woning op een heerlijke plek.

Het gebeurt niet vaak dat zo’n mooi en bijzonder object vrij komt. Ook voor ons is dat behoorlijk uniek. Het leuke is dat we de eigenaar van deze woning al lang kennen.
 
Deze week hebben we ook nog een aantal andere woningen ‘aangemeld’. Dat betekent dat de huizen op Funda zijn gezet. Het gaat om Rozenlaan 18 in Sint Pancras, Gele Varaan 38 in Heerhugowaard, Poststraat 5 in Obdam en Annie van Hattemtuin 63 in Heerhugowaard. Alle vier de woningen bevinden zich in de zogenaamde betaalbare klasse. Maar ja, wat voor de één betaalbaar is, is dat voor de ander natuurlijk niet. Dat begrijpen we.
 
In makelaarskringen wordt de categorie met een vraagprijs tussen de pakweg 300.000 en 600.000 euro tegenwoordig als betaalbaar bestempeld. Tja, het is gewoon een gekke tijd. Normaal gesproken zetten mensen hun huis in deze tijd niet eens te koop. Men wacht daar doorgaans mee tot maart, april: als alles weer gaat groeien en bloeien. Maar in de huidige markt denken mensen blijkbaar: “Ik wacht helemaal niet. De prijzen zijn nu hoog, ik pak mijn kans!”
 
Je zou denken dat deze mensen ook weer huis terug moeten kopen en dat ze er dan ook weer duur aan moeten. Dus wat maakt het dan uit? Maar wij komen eigenlijk best wat andere verhalen tegen, leuke en positieve verhalen. Laatst vertelde een verkoper bijvoorbeeld dat hij een chalet op een camping had gekocht. Door zijn huis te verkopen kon hij stoppen met werken en lekker gaan genieten. Ook horen we van verkopers dat ze naar Spanje, Frankrijk of Portugal vertrekken. En hoeveel mensen ons niet vertellen ze een camper of caravan hebben gekocht en van hun vrijheid blijheid gaan genieten!
 
Voorheen waren mensen al superblij met een overwaarde van een ton. Maar nu komen overwaardes van twee en zelfs van drie ton voor. Je kunt je voorstellen hoe blij die mensen zijn. Met dat geld kunnen ze al hun dromen waarmaken. In de media horen we vooral over de negatieve aspecten van de huidige woningmarkt. Maar dat geldt eigenlijk alleen voor mensen die geen woning bezitten. Als makelaardij hebben we vooral te maken met klanten die hun huis verkopen en voor hen is dit echt een geweldige leuke tijd. Dat is de andere kant van het verhaal. Onze klanten zijn allemaal blij en tevreden en voor ons is dat natuurlijk ook superleuk.
 
Zo, dat was 'm voor deze week.
Tot de volgende!