Mijn favorieten

Een kijkje in de keuken van Bakker Schoon Makelaardij

550 onafhankelijke beoordelingen…
 
De tendens dat woningen flink boven de vraagprijs worden verkocht houdt onverminderd aan. In de vorige blog hadden we het over een appartement op de begane grond aan de Leliestraat in Noord-Scharwoude. Ook de animo voor deze woning was weer zo groot dat we de verkoop op inschrijving hebben gedaan. Binnen een week was het appartement verkocht. Voor een bedrag dat - je raadt het al - fors boven de vraagprijs lag. Tja, dit is de markt waar we momenteel in zitten.
 
Goed nieuws is dat we deze week starten met de verkoop van drie leuke voormalige huurwoningen in de gemeente Langedijk.. Of Dijk en Waard moeten we zeggen, de gemeentes Heerhugowaard en Langedijk zijn natuurlijk per 1 januari 2022 gefuseerd. Maar goed, het gaat om drie woningen in gezellige buurten vlakbij de dorpskernen, namelijk de Oosterstraat en Mauritsstraat in Noord-Scharwoude en de Goudzeelt in Zuid-Scharwoude.
 
Een ontzettend leuke woning die deze week te koop komt, is een zogenaamde split level woning in Alkmaar. Een split level is een huis waar de hoogte van de vloeren in de kamers niet overal gelijk is. Het huis heeft verschillende tussenverdiepingen, wat een speels effect geeft. Vanuit de keuken ga je bijvoorbeeld een half trapje op naar de woonkamer en zo verder. Dit huis, aan de Leeuwenbekstraat, heeft vijf niveaus. Sommige mensen vinden een split level prachtig, anderen vinden het helemaal niets. Gelukkig valt over smaak niet te twisten.
 
We sluiten de week af met toch wel een mijlpaal: op Funda hebben we namelijk in totaal 550 beoordelingen ontvangen: 538 verkoopreviews en 12 aankoopreviews. Het gemiddelde cijfer wordt berekend over de reviews van de laatste twee jaar. En… wij hebben een gemiddelde van maar liefst 9.3!  Daar zijn we natuurlijk erg trots op.
 
Je zult misschien denken: hoe gaat dat in zijn werk met die beoordelingen? Dat zit zo: elk makelaarskantoor in Nederland heeft een kantoorpagina op Funda. Op die manier kunnen kopers en verkopers eenvoudig een geschikte makelaar in hun buurt vinden. Na elke verkoop stuurt Funda de verkopende partij een mail met de vraag hoe ze de betreffende makelaar hebben ervaren. De verkopende partij laat ook een review achter. Hetzelfde geldt voor elk aankoopproces. De makelaars zelf hebben geen invloed op de beoordelingen, de reviews zijn objectief.

Als makelaar lezen we de reviews dus zelf ook pas als ze op Funda staan. Voor ons is dat superleuk, we krijgen namelijk de tofste reacties. Zoals deze: ‘Het contact met makelaar Bakker Schoon verliep bijzonder fijn. Ik werd goed op de hoogte gebracht. Het verkopen van mijn huis vond ik best spannend, maar alles werd goed en duidelijk uitgelegd.’
 
Lees hier alle reacties.
 
Zo, dat was 'm voor deze week.
Tot de volgende!